Text Box:  PLANINSKO DRUŠTVO PTT CELJE

Polzela, 19.03.2008

 

 

VABIMO NA:

 

PO MOSTOVIH BENETK
30. su e zo per i ponti

V NEDELJO, 13. aprila 2008

Zbirališče: TELEKOM Lava 1, ob 3,00 uri

 

Če verjamete ali ne, tudi nad morsko gladino se lahko planinari in to kar v Benetkah, ker tam ni gorskih vrhov, nam zato ponujajo gor in dol po njihovih mostovih. Teh je skoraj nešteto in si od vsega tega gor in dol kar pošteno utrujen! Trasa po mestu je speljana tako, da se vidi tudi tisto, kar običajnemu turistu ni prikazano.

 

OPIS POTI:     

Od parkirnega mesta avtobusa se prepeljemo z vaporetom do Markovega trga, kjer je tudi začetek poti. Z vodnikom tam pri organizatorju dvigneva in nato razdeliva štartne kartone. Na razpolago nam bodo tri trase in sicer 4km, 11km in 15km. Najbolj primerna je 11km trasa, ker je najbolj razgibana in ob njej je polno zanimivih objektov in različnih prireditev. Torej po tej trasi krenemo mi! Povratek oziroma cilj je ponovno na Markovem trgu tukaj bo podelitev priznanj in spominskih obeskov morda tudi kakšna majica seveda če si ob pravem času na pravem mestu!

 

Po končanem pohodu se izplača, glede na vremenske razmere, odpraviti na izlet na enega od bližnjih otokov – Murano, Burano ali Lido, ali ob povratku domov se ustavimo na pokopališču nekdanjega koncentracijskega taborišča Gonars. Vse je zanimivo, kam bomo krenili se bomo odločili med potjo. Do 17. ure se vrnemo k avtobusu in nato nas čaka 4 dolge ure vožnje domov. Imejte pri sebi osebni dokument in nekaj denarja za drobne nakupe.

Hoja ni naporna, vendar zahteva nekoliko vztrajnostne kondicije. Oprema naj bo vremenu in terenu primerna. Za Pohodne palice se naj vsak posameznik odloči če so mu nujne, ampak dežnik v nahrbtniku bo kar dobrodošel! Hrana iz nahrbtnika, za sladek prigrizek in pijačo ob progi priskrbi tudi organizator! Vračamo se v večernih urah nekje do 22h. Za prehod meje veljajo Šengenski predpisi. Preizkusimo kako to deluje?

 

Zaradi ureditve prevoza pričakujemo vaše prijave do torka 08.04.2008. V ceno izleta je vključeno: prevoz, cestnine, parkiranje in startnina, zato vsak udeleženec prispeva € 30.

Prijave: na recepciji Telekoma 03/4283001. Ob prijavi je nujno plačati startnino € 6 (zaradi potrditev prijav v Benetkah) ostalo na avtobusu!

 

Za morebitna vprašanja sem na razpolago na tf: 031/323353

Izlet vodijo: Alojz Terglav, Ferdo in Slavko Širca!

 

 

 

Prijetno počutje med nami,

lep planinski pozdrav!

 

Predsednik PD:

Ludvik Miklavc

 

 

 

OPOZORILO!!.00
S prijavo udeleženec potrdi, da je pripravljen za varno sodelovanje na izletu, to pomeni, da se zaveda svoje zdravstvene, fizične in tehnične sposobnosti. Ter seveda ima urejeno članarino. Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodja izleta, sicer hodi na lastno odgovornost!!!