Text Box:  PLANINSKO DRUŠTVO PTT CELJE

Polzela, 21.03.2010

http://www.pdrustvo-ptce.si/

 

 

VABIMO NA:

 

PO MOSTOVIH BENETK
32. SU E ZO per i PONTI

V NEDELJO, 18. aprila 2010

Zbirališče: TELEKOM Lava 1, ob 3,00 uri

 

Če verjamete ali ne, tudi nad morsko gladino se lahko planinari in to kar v Benetkah. Ker tam ni gorskih vrhov, nam zato ponujajo gor in dol po njihovih mostovih. Teh je skoraj nešteto in si od vsega tega gor in dol kar pošteno utrujen! Trasa po mestu je speljana tako, da se vidi tisto, kar običajnemu turistu ni prikazano.

 

OPIS POTI:     

Od parkirnega mesta avtobusa (Tronchetto) se prepeljemo z vaporetom do Markovega trga, kjer bo začetek poti. Z vodnikom tam pri organizatorju dvigneva reklamno gradivo in štartne kartone in jih nato razdeliva. Na razpolago nam bodo dve trasi in sicer 13 km, in 6 km. Najbolj primerna je 13 km trasa s prečkanjem 53 mostov, ta tudi najbolj razgibana in ob njej je polno zanimivih objektov in različnih prireditev. Povratek oziroma cilj je ponovno na Markovem trgu tukaj bo podelitev priznanj in spominskih obeskov morda tudi kakšna majica seveda če si ob pravem času na pravem mestu! Še več podrobnosti je na http://www.tgseurogroup.it/suezo.

 

Po končanem pohodu se izplača, glede na vremenske razmere, odpraviti na izlet na enega od bližnjih otokov – Murano, Burano ali se ob povratku domov ustavimo na pokopališču nekdanjega koncentracijskega taborišča Gonars. Vse je zanimivo, kam bomo krenili se bomo odločili med potjo. Do 17. ure se vrnemo k avtobusu in nato nas čaka 4 dolge ure vožnje domov. Imejte pri sebi osebni dokument in nekaj denarja za drobne nakupe.

Hoja ni naporna, vendar zahteva nekoliko vztrajnostne kondicije. Oprema naj bo vremenu in terenu primerna. Za Pohodne palice se naj vsak posameznik odloči, če so mu nujne, ampak dežnik v nahrbtniku bo kar dobrodošel! Hrana iz nahrbtnika, za sladek prigrizek in pijačo ob progi poskrbi tudi organizator! Vračamo se v večernih urah nekje do 22h.

 

Vaše prijave pričakujemo do petka 02.04.2010, zaradi predhodne prijave organizatorju s vplačilom startnine! V ceno izleta je vključeno: prevoz, cestnine, parkiranje in startnina, zato vsak udeleženec prispeva € 32. (to je izračun za več kot 40 udeležencev. Za do 35 udelež. pa je cena €40)

Prijave: na recepciji Telekoma 03/4283001, ob prijavi navedite kraj vstopa in kontaktno tf. številko.

 

Za morebitna vprašanja sem na razpolago na tf: 031/323353

Izlet vodijo: Alojz Terglav in Ferdo!

 

 

Prijetno počutje med nami,

lep planinski pozdrav!

 

Predsednik PD:

Ludvik Miklavc

 

 

 

OPOZORILO!!.00
S prijavo udeleženec potrdi, da je pripravljen za varno sodelovanje na izletu, to pomeni, da se zaveda svoje zdravstvene, fizične in tehnične sposobnosti. Ter seveda ima urejeno članarino. Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodja izleta, sicer hodi na lastno odgovornost!!! Prijave pomeni, zasedba sedeža in plačana prijava v Benetkah, zato za ne-javljeno udeležbo terjamo znesek!