Text Box:  Planinsko  društvo PTT Celje

Dne 25.2.2008

 

 

 

 

 

 

Vabimo na:

 

JURČIČEV POHOD 

 

 

 

 

 


V soboto 1. marca 2008

 

 

Zbirališče in odhod: TELEKOM Lava 1 ob 6,30 uri

Potek pohoda:          Višnja gora, stari grad, Zavrtače, Polževo, Male Vrhe, grad Kravjek, Muljava,           izvir Krke, Krka

Čas hoje:                  15km (cca 5 ur)

 

 

Je že 15. pohod po vrsti. Prične se med 7.00 in 10.00 uro v Višnji Gori, zaključuje pa se s slovesno prireditvijo ob 11.30 uri na Jurčičevi domačiji na Muljavi. Ideja o Jurčičevi poti se je porodila ob 150-letnici rojstva našega prvega romanopisca. S potjo je širši javnosti predstavljena pomembna kulturna obletnica in očarljiva dežela Desetega brata z bogato kulturno in naravno dediščino.

 

V Muljavi je vredno ogleda poleg Jurčičevine tudi poznogotska farna cerkev Marijinega Vnebovzetja, poznana po čudovitem zlatem baročnem oltarju in znamenitih freskah Janeza Ljubljanskega iz sredine 15.stol. Za kratek čas se še ustavimo pri Obrščaku, ter nato ob 13 uri krenemo proti Krki, kamor je Jurčič začel hoditi v šolo. Pot od Muljave do šole na Krki je dolga dobre 4 km, je prijetna in lahka. Hodimo skozi vasice Potok, Znojile, nato po stezi pod rebrijo do Trebnje Gorice do izvira Krke. Krška jama je urejena za obisk. Kot posebnost te jame je, da v njej živi človeška ribica. Primerek za ogled, hranijo v posebnem akvariju. Od jame je še poldrugi kilometer do stare šole na Krki, kjer zaključujemo pohod.

Med pohodom po Jurčičevi poti ne bomo ne lačni še manj pa žejni. Zato bodo poskrbeli Društvo podeželskih žena, turistična društva in krajani iz Višnje Gore, Nove Vasi, Vrhov, Muljave in Krke.

 

Pohod ni zahteven, vendar nekaj telesne pripravljenosti in primerne pohodne opreme ne bo odveč!

 

Izlet vodita Luc in Gojko

 

Zaradi ureditve prevoza vas prosim za prijave do srede 27.2. 2008 na telefon 4283001; Za kritje dela stroškov prevoza je prispevek 10 na udeleženca.

 

 

Prijetno počutje med nami,

lep planinski pozdrav!

 

predsednik PD:

Ludvik Miklavc

 

 

OPOZORILO!!
S prijavo udeleženec potrdi, da je pripravljen za varno sodelovanje na izletu, to pomeni, da se zaveda svoje zdravstvene, fizične in tehnične sposobnosti. Ter seveda ima urejeno članarino. Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodja izleta, sicer hodi na lastno odgovornost!!!