Planinsko društvo Pošte in Telekoma Celje

Krekov trg 9, 3000 Celje

Datum: 29. april 2008

 

 

Vabimo članice in člane društva na planinski izlet na

Kriško goro (1471 m) in Tolsti vrh (1715 m)

v soboto, 10. maja 2008

 

Odhod bo v soboto, 10. 5. 2008 ob 6.00 uri izpred Telekoma na Lavi 1. Prevoz na relaciji Celje–Žalec–Tržič.

 

Iz Tržiča se bomo odpeljali proti našemu izhodišču v Gozdu. Do Koče na Kriški gori nas čakata 2 uri vzpona po precej strmi poti. S Kriške gore imamo Gorenjsko kot na dlani, razgled je odprt od Ljubljane do Triglava. Po krajšem postanku v koči bomo pot nadaljevali proti razglednemu Tolstemu vrhu ter nazaj v dolino do Zavetišča v Gozdu. Tisti, ki se ne boste odločili za Tolsti vrh, se boste po daljšem postanku v koči po zložni poti spustili do Zavetišča v Gozdu.

 

V Celje se bomo vrnili v popoldanskih urah.

 

Tura ni zahtevna (je pa občasno strma), hoje je za 5–6 ur (Tolsti vrh) oz. 3 ure (samo Kriška gora). Potrebni sta dobra telesna pripravljenost ter primerna oprema (planinski čevlji, pohodne palice, topla oblačila, vetrovka, zaščitna krema). Hrana in pijača iz nahrbtnika ali v planinskem domu. S seboj ne pozabite vzeti tudi veljavne planinske izkaznice in Dnevnika s slovenske planinske poti (Kriška gora je ena izmed obveznih točk).

 

Prispevek udeleženca: 10 EUR (plačilo dela prevoznih stroškov).

 

Izlet vodita Romana in Ferdo.

Dodatne informacije na GSM: 031 573 016 (Romana).

 

Prijave na recepciji Telekoma na tel. št. 428 3000 do četrtka, 8. maja 2008. Prosimo, da ob prijavi navedete vaš kraj vstopa in pustite svojo telefonsko številko.

 

Predsednik PD:

Ludvik Miklavc

 

OPOZORILO: S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu in ima plačano letno članarino PZS. Udeleženec je dolžan spoštovati navodila in odločitve vodnika, sicer hodi na lastno odgovornost!

 

Želimo vam varno hojo in lep planinski dan!