Text Box:  PLANINSKO DRUŠTVO PTT CELJE

Polzela, 31.03.2008

 

 

VABIMO NA:

 

 

 

BOROVNICA, PEKEL, RAKITNA

 

 

V NEDELJO, 06. aprila 2008

Zbirališče: TELEKOM Lava 1, ob 7,00 uri

 

Pravijo, da v pekel prideš zelo hitro, vendar v ta pekel ki ga bomo mi obiskali je oddaljen le dobro uro vožnje, je blizu Ljubljane točno pri Borovnici. Je res divji, toda stalnih rogatih skrbnikov večnega ognja tam zanesljivo ne bomo srečali.

 

OPIS POTI:     

Od Borovnice se zapeljemo do doma v Peklu, če bo že v tem času odprt, si lahko privoščimo kakšno jutranjo okrepčilo, sicer se tu začenja naš pohod po divjem kanjonu Borovniščice. Ta je desni pritok Ljubljanice. Od doma je speljana označena pohodna pot mimo zanimivih Pekelskih slapovih. Verjetno bodo ti kar mogočni, saj je pred kratkim na Notranjskem področju zapadlo kar precej snega, ta se sedaj intenzivno topi. Po dobri uri vzpona smo na kolovozu po katerem nadaljujemo do kraja Beč in vezne ceste med Rakitno in Cerknico.

 

Hoja ni naporna, vendar je potrebno upoštevati na verjetnost snega in blata na poti, zato naj bo oprema tudi tej situaciji primerna. No nekaj vztrajnostne kondicije bo tudi dobrodošla. Za Pohodne palice se naj vsak posameznik odloči, če so mu nujne. Tudi dežnik v nahrbtniku bo kar dobrodošel. Hrana iz nahrbtnika, mogoče se bo dobilo kaj toplega v domu ali pa v kakšni vaški gostilni! Vračamo se v popoldanskih urah nekje do 18h.

 

Zaradi ureditve prevoza pričakujemo vaše prijave do četrtka 03.04.2008. V ceno izleta je vključeno: prevoz in cestnine, vsak udeleženec prispeva € 10 (na avtobusu).

 

Prijave: na recepciji Telekoma 03/4283001.

 

Za morebitna vprašanja sem na razpolago na tf: 031/323353

Izlet vodijo: Luc, Ferdo in Alojz Šivic (on je iz bližnjega Kamnika, zato mu je to področje zelo domače)!

 

 

 

 

Prijetno počutje med nami,

lep planinski pozdrav!

 

Predsednik PD:

Ludvik Miklavc

 

 

 

 

OPOZORILO!!
S prijavo udeleženec potrdi, da je pripravljen za varno sodelovanje na izletu, to pomeni, da se zaveda svoje zdravstvene, fizične in tehnične sposobnosti. Ter seveda ima urejeno članarino. Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodja izleta, sicer hodi na lastno odgovornost!!!