Text Box:  PLANINSKO DRUŠTVO PT CELJE    

Celje, 31. 01. 2008

 

VABI NA PLANINSKI IZLET

 

 

 

Podolševa (Sveti Duh)

 

 

 

 

 

 

 

 

PETEK, 8. februarja 2008

 

 

Zbirališče: TELEKOM Lava 1 ob 7,00 uri

 

Podolševa leži pod širokim ostenjem Olševe vse od višine 1020 m do 1327 m. V nedrih Olševe, v jami Potočka zijalka, so odkrili sledove davnih ledenodobnih lovcev, kromanjoncev. Podolševi daje poseben pečat baročna cerkvica Svetega Duha z zanimivim reliefom svete Trojice, gotskim kelihom in še starejšim zvonom. V bližini je zanimiv 317 m vrtoglavi prepad ,Golarjev pekel'. Podolševo povezuje cesta med Solčavo in Logarsko dolino, ki zaradi čudovitih razgledov na Savinjske Alpe upravičeno nosi ime Panoramska cesta. Nekaj posebnega je ob tej cesti izvir kisle vode. Voda je bogata z železom in ogljikovim dioksidom, zato ji pripisujejo zdravilno moč.

Pričetek našega pohoda bo v Solčavi. Pred mostom krenemo desno, hodimo ves čas po cesti do turistične kmetije Rogar v Podolševi. Za to kmetijo velja, da je najvišje ležeča turistična kmetija pri nas in je na nadmorski višini več kot 1200 metrov. Tam nam bo ponujena izvrstna enolončnica in kot posebnost domačije, borovničev štrudl. Vračamo se nazaj v Solčavo po drugi poti (odvisno od vremena!) mimo kisle vode, Klemenška in Logarja v Logarski dolini.

V posebni sobi pri Rogarju bo krajša slovesnost, posvečena kulturnemu prazniku. Za nas jo bosta, kot že nekaj let, pripravila Žarko in Milka Conradi.

 

Skupne hoje bo za dobrih pet ur.

Zaradi ureditve prevoza in hrane vas prosimo, da se prijavite do četrtka 7.2.2008. Ob prijavi navedite vaš kraj vstopa! Pot ni zahtevna, vendar oprema naj bo primerna vremenu in osebni potrebi (palice, obutev, topla oblačila…).

Za kritje dela stroškov prevoza in hrane pri Rogarju je prispevek na udeleženca € 15,00.

Za podrobnosti me lahko pokličete na 031/323353.

Prijava na telefon: 428-3001

Izlet vodita: Ferdo in Rudi

 

 

Prijetno počutje med nami,

lep planinski pozdrav!

 

predsednik PD:

 

 

Ludvik Miklavc

OPOZORILO!!
S prijavo udeleženec potrdi, da je pripravljen za varno sodelovanje na izletu, to pomeni, da se zaveda svoje zdravstvene, fizične in tehnične sposobnosti. Ter seveda ima urejeno članarino. Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodja izleta, sicer hodi na lastno odgovornost!!!