Planinsko društvo PT Celje

Celje, dne 2. julija 2008

Vabi na planinski izlet

V ČETRTEK 17. julija 2008

» Čez Goro k očetu«

Izlet je organiziran skupaj z Klubom upokojenih delavcev Pošte in Telekoma Celje

 

Zbirališče in odhod: ob 7.00 uri Lava 1 (Telekom), povratek okoli 20.00 ure.

Lahek izlet; 

 V programu  izletov društva je izlet z naslovom »Čez goro k očetu« po poti, ki jo je družina pisatelja Lovra Kuharja  - Prežihovega Voranca opravila v zimskih razmerah in jo je opisal v noveli z istim naslovom. V decembru 2007 je to pot, kot zimski pohod organiziralo PD Črna na Koroškem, iz našega društva se je tega pohoda udeležilo malo članov zato organiziramo izlet v mesecu juliju.

Dostop in potek poti:

Potovali bomo iz Celja skozi Žalec, Velenje, Šoštanj, Sleme, Črna na Koroškem in do kmetije Kumer  (1220 m) do koder nas bo pripeljal avtobus.

 Po okrepčilu nadaljujemo pot peš, zavijemo v gozd navzgor, do mejnega prehoda na Lužah, postanek pri cerkvi vseh ver na planini Luže je obvezen. Vsakdo hoče pri vhodu vsaj za trenutek pocingljati z zvonom. Smo na robu Podjune, nad cesto Železna Kapla - Globasnica. Od planine Luže nadaljujemo po cesti, do kmetije Čemer. Po ogledu vasi se vrnemo do kmetije Kumer, ter se po okrepčilu odpeljemo v Črno na Koroškem,kjer nam bo lokalni vodnik predstavil ta lep kraj. Obiskali bomo še Najevsko lipo na Ludranskem vrhu (mater vseh lip).

V letošnjem letu organizira naše Planinsko društvo izlet med tednom to je v četrtek. Izlet je zelo lahek in je namenjen vsem tistim, ki so prosti med tednom ali pa si bodo vzeli dan dopusta za izlet . Namenjen je vsem starostnim skupinam tako predšolskim otrokom v spremstvu, šolskim otrokom v času počitnic, aktivnim ljudem kot dan na dopustu in upokojencem, ki imajo malo časa.

Posebnosti tega izleta: ne bomo osvajali vrhov, ne bomo plezali po skalah , ne bomo naporno hodili, bomo pa videli del naše in sosednje lepe deželice ki je ne poznamo.

Stroški izleta: prispevek za prevoz znaša 10,00 €, hrana iz nahrbtnika ali na kmetiji Kumer. Prosim vas, da ob prijavi najkasneje pa ob začetku potovanja sporočite kako se boste prehranjevali (da bom vedel naročiti hrano).

Zaradi ureditve prevoza, se prijavite do torka 15. julija letošnjega leta. Ob prijavi navedite vaš kraj vstopa na avtobus. Za kakršne koli podrobnosti me lahko pokličete na telefon 03/570 7222 ali 041 786 562.

Prijava: recepcija Telekom-a telefon : 4283001

Izlet vodita Izidor in Gojko

Opozorilo!!

S prijavo udeleženec potrdi, da je pripravljen za varno sodelovanje na izletu, to pomeni, da se zaveda svoje zdravstvene, fizične in tehnične sposobnosti. Ter seveda ima urejeno članarino. Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje izleta, sicer hodi na lastno odgovornost!!!

 

Prijetno počutje med nami in lep planinski pozdrav!

                                                                                                                   Predsednik PD:

                                                                                                                  Ludvik Miklavc