PLANINSKO DRUŠTVO PT CELJE       

Celje, 01.08.2009

 

VABIMO na POHOD:

 

 

 

 

 

 

 

GORNJI SENIK-TROMEJNIK-SOTINSKI BREG

 

 

 

 

                   V sobota, 8. AVGUSTA 2009

                        Zbirališče: TELEKOM Lava 1, ob 6,30 uri

 

Obiskati krajinski park Goričko je doživetje, če pa ta obisk razširimo še na drugo stran državne meje, na Porabje, bo doživetje popolno. Zakaj ne, odpravimo se planinariti malo na Madžarsko! Tisto kar nam ni bilo dano pred dobrima dvema letoma zaradi sitnosti na meji, si bomo privoščili zdaj. Gremo od mejnega prehoda (bivšega) Martinje po cesti do Gornjega Senika, nato po nekdanji železni meji do Tromejnika. Do Senika je ob cesti kaj doživeti, zapuščeni vojaški objekti, bežni pogovori z domačini, pogledi na značilne Porabske domačije tudi propadajoče  in še marsikaj. Od Senika vodi do Tromejnika zelo dobra označena pot. Tričetrt poti poteka ravninsko ob potoku le proti koncu se pot rahlo dvigne. Spustimo se do jezerca pri vasi Trdkova. S potjo opravimo nenaporno v treh urah.

Predno se povzpnemo na Gorički „Triglav“ Sotinski breg še mimogrede obiščemo blizu Kuzme mladega zeliščarja.

Vzpon na Sotinski breg (418m), ki je najvišji vrh na slovenskem Goričkem, je potrebno do njega kar dvakrat prečkati državno mejo z Avstrijo. Pa ne zaradi odaljenosti ali višine ampak zaradi meandraste mejne črte. Nekaj takega nam je zelo poznano na jugu. Pot prične pri edini gostilni v kraju Sotina. V uri in pol smo ponovno na izhodišču. Vračamo se po zanimivi panoramski cesti z pogledom desno na avstrijsko pokrajino in levo na gorički svet.

Z ozirom, da je zadeva od nas bolj oddaljena, računajte na povratek do doma v večernih urah.

 

Oprema naj bo vremenu in terenu primerna, pohodne palice ne bodo odveč! Hrano bo mogoče dobiti v kakšni lokalni gostilni, ampak zlata rezezerva je še vedno v nahrbtniku. V Seniku ni težav plačevanja v evrih, še radi ga vzamejo.

 

Zaradi ureditve prevoza pričakujemo prijave vsaj do srede 5.8.2009. Za kritje dela vrednosti prevoza vsak udeleženec prispeva po €20. Za prehod mejne črte je nujen osebni dokument!

 

Prijave: recepcija Telekoma 03/428-3001.

 

Za morebitna vprašanja sem na razpolago na tf 031/323353 (Ferdo)

 

 

 

 

Prijetno počutje med nami,

lep planinski pozdrav!

 

Predsednik PD: Ludvik Miklavc

 

 

OPOZORILO!
S prijavo udeleženec potrdi, da je pripravljen za varno sodelovanje na izletu, to pomeni, da se zaveda svoje zdravstvene, fizične in tehnične sposobnosti. Ter seveda ima urejeno članarino. Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodja izleta, sicer hodi na lastno odgovornost!!!