Text Box:  Planinsko  društvo PT Celje

       

       Dne 28.2.2009

 

       Vabimo na:

 

 

 

 

JURČIČEV POHOD 

 

 

 


                   V soboto 7. marca 2009

 

 

Zbirališče in odhod: TELEKOM Lava 1 ob 6,30 uri

Potek pohoda:          Višnja gora, stari grad, Zavrtače, Polževo, Male Vrhe, grad Kravjek, Muljava,           izvir Krke, Krka

Čas hoje:                  15km (cca 5 ur)

 

 

Je že 16. pohod po vrsti. Prične se med 7.00 in 10.00 uro v Višnji Gori, zaključuje pa se s slovesno prireditvijo ob 11.30 uri na Jurčičevi domačiji na Muljavi. Ideja o Jurčičevi poti se je porodila ob obletnici rojstva našega prvega romanopisca (1844-1881). S potjo je širši javnosti predstavljena pomembna kulturna obletnica in očarljiva dežela Desetega brata z bogato kulturno in naravno dediščino.

 

V Muljavi je tudi vredno ogleda poleg Jurčičevine poznogotska farna cerkev Marijinega Vnebovzetja, poznana po čudovitem zlatem baročnem oltarju in znamenitih freskah Janeza Ljubljanskega iz sredine 15.stol. Za kratek čas se še ustavimo pri Obrščaku, ter nato ob 13 uri krenemo proti Krki, kamor je Jurčič začel hoditi v šolo. Pot od Muljave do šole na Krki je dolga dobre 4 km, je prijetna in lahka. Hodimo skozi vasice Potok, Znojile, nato po stezi pod rebrijo do Trebnje Gorice do Krške jame. Kot posebnost te jame je, da v njej živi človeška ribica. Primerek za ogled, hranijo v posebnem akvariju. Od jame je še poldrugi kilometer do stare šole na Krki, kjer zaključujemo pohod.

Da ne bomo med pohodom ne lačni še manj pa žejni, bodo poskrbele Društvo podeželskih žena, turistična društva in krajani iz Višnje Gore, Nove Vasi, Vrhov, Muljave in Krke.

 

 

Pohod ni zahteven, vendar nekaj telesne pripravljenosti in primerne pohodne opreme ne bo odveč!

 

Izlet vodi Ferdo

 

Zaradi ureditve prevoza vas prosim za prijave do srede 4.3. 2009 na telefon 4283001; Za kritje dela stroškov prevoza je prispevek 10 na udeleženca.

 

 

 

 

Prijetno počutje med nami,

lep planinski pozdrav!

 

predsednik PD:

Ludvik Miklavc

 

 

OPOZORILO!!
S prijavo udeleženec potrdi, da je pripravljen za varno sodelovanje na izletu, to pomeni, da se zaveda svoje zdravstvene, fizične in tehnične sposobnosti. Ter seveda ima urejeno članarino. Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodja izleta, sicer hodi na lastno odgovornost!!!