Planinsko društvo Pošte in Telekoma Celje

 

Krekov trg 9, 3000 Celje

Telefon:

 

E-mail predsednika:miklavc.ludvik@siol.net   

Spletna stran: http://www.pdrustvo-ptce.si/

 

          VABIMO ČLANICE IN ČLANE DRUŠTVA NA POTOVANJE V LETU 2009

 

ČAS POTOVANJA:

19.06.2009 – 27.06.2009

 

Spoštovane članice in člani PD PT Celje!

 

Naše planinsko društvo vsako leto organizira za svoje člane turistično-planinsko potovanje. Po zelo atraktivnih dosedanjih potovanjih: Črni Gori, Makedoniji, Bolgariji, Romuniji   in lanskoletnem, po osrednji Srbiji nam organizator, Balkanika iz Maribora, letos ponuja atraktivni program »6 NP Hrvaške ter Bosne in Hercegovine«.

 

Letos se torej podamo na odkrivanje lepot nacionalnih parkov dveh, nam dobro poznanih, samostojnih držav.

Na dveh lokacijah bomo imeli možnost konzervirati svoja telesa v slani vodi, zato so kopalke sestavni del naše pohodniške opreme in vsakodnevne garderobe.

 

Podroben program potovanja je priložen vabilu!

 

Ponujeni program, 6 NP Hrvaške ter Bosne in Hercegovine, je bil alternativni, na mesto Slovaške, katerega ima društvo v svojem letnem programu.

Za navdušence potovanj po Slovaški obljubimo, da bomo tudi ta program v bodoče realizirali.

 

OBVEZNI DOKUMENTI

-         Osebni dokument za prestop meje

-         Priporočljivo dodatno nezgodno zavarovanje

-    Priporočljiva Planinska članska izkaznica

PRIJAVA IN PODROBNE INFORMACIJE     

Prijave   zbira organizator - BALKANIKA, kontakti so na priloženem programu,

 

                                najkasneje do 31.05.2009.

 

Po tem datumu bo organizator, v primeru nezasedenih mest, ponudil program še drugim zainteresiranim udeležencem.

Informacije o programu pri planinskem društvu

 

Spevan Jože, GSM 041/757 907, E mail: lipec7@gmail.com

 

DATUM:

Celje, 12. 05. 2009

 

Želimo varno in prijetno potovanje ter srečno vrnitev z lepimi vtisi !

 

                                                                                   Predsednik

                                                                                                                          Ludvik Miklavc, l.r.

 

 

 

TA BALKANIKA

Biljana Ribič s.p.

Moše Pijada 41, 2000 Maribor Tel:  + 386 590 33 339

Tel:  + 386   40  56 55 93

Fax: + 386 590 55  454 

 

Identifikacijska št.: SI 12992151

Tr.račun : I-BAN SI56 04105-0112979329

E-mail: balkanika@t-2.net

www.balkanika.si


 

Planinsko društvo Pošte in Telekoma Celje

6 Nacionalnih parkov Hrvaške ter Bosne in Hercegovine

 

1. dan, 19.06.2009 petek - NP Risnjak

 

Odhod posebnega avtobusa izpred stalnega izhodišča Lava 1 ob 03.00 uri v smeri Celje-Ljubljana-Kočevje-Brod na Kolpi-Delnice-Crni Lug, do kraja Bijela Vodica (980 mnv). Pri vhodu v NP Risnjak, parkiramo avtobus in se podamo na predvidoma 2 in pol urni pohod po Gorskem Kotaru, ki velja za najbolj gozdni predel Hrvaške, pa čeprav je od morja oddaljen vsega 15 km. Vrh velikega Risnjaka (1528 mnv) velja za enega od najlepših vrhov Hrvaške. Najprej osvežitev v planinskem domu Risnjak in nato še osvojitev vrha Veliki Risnjak. Vrnitev proti avtobusu in pri Delnicah se priključimo na avtocesto ter nadaljujemo po Velebitu do Starigrada. Nastanitev, večerja in nočitev.

 

2. dan, 20.06.2009 sobota - NP Paklenica

 

Po zajtrku se podamo na raziskovanje NP Paklenica, najprej z avtobusom do vhoda nato pa skupaj nadaljujemo peš. Paklenica je dobila ime po dveh kanjonskih dolinah (mali in veliki), katerih ravne stene dosegajo tudi do 400 m višine in predstavljajo pravi raj za alpiniste. Kraške jame, raznolika flora in favna (beloglavi orel in še nekaj endemnih vrst rastlin), več kot 140 km pešpoti so samo nekateri izmed razlogov zakaj se bomo tukaj ustavili, si obuli primerno obutev ter premagali 400 m nadmorske višine. Po dobri uri hoje nas v planinski hiši Lugarnica  čaka zaslužena malica. Sledi ogled kraške jame »Manita Pečina«, po prihodu v dolino pa še ogled »reprezentacijskega centra«. Vrnitev v hotel, nekaj prostega časa za morda za kopanje, večerja in nočitev.

 

3. dan, 21.06.2009 nedelja - Križarjenje NP Kornati

 

Po zajtrku se vkrcamo na ladjo, ki nas popelje na križarjenje do Kornatov – razsutih otokov. Izkopanine pričajo da so otoki naseljeni že od neolitika, veliko pa je ostankov iz obdobja rimljanov. Nekoč so lastniki otokov bile bogate družine iz Zadra, Murterja, Pašmana…Morje je v tem delu eno najbogatejših področij Jadrana kar zadeva živalski svet in prav to je eden izmed razlogov da so bili otoki skupaj z zalivom Telaščica leta 1967 proglašeni za Nacionalni park. Na enem izmed otokov se »zasidramo« in si privoščimo pravi ribji piknik. Vrnitev v hotel v popoldanskih urah. Večerja in nočitev.

 

4. dan, 22.06.2009 ponedeljek - NP Krka

 

Po zajtrku vožnja do Skradina, kjer zapustimo avtobus in se najprej s posebno ladjo NP Krka odpeljemo do Skradinskega Buka, od tukaj pa nadaljujemo peš po lepo urejenih stezah in mostičkih, ki spremljajo formiranje posameznih slapov. Sledi ogled nekaterih etnoloških zbirk, mlinov, ter posameznih delavnic, ki so jih včasih lokalni prebivalci uporabljali v vsakdanjem življenju. Popoldan nadaljujemo po Liki v smeri Sinja do Livna ogled starega mestnega jedra in izvir Bistrice. Večerja in nočitev

 

5. dan, 23.06.2009 torek - Kamešnica –Konj

 

Po zgodnjem zajtrku najprej vožnja do vasi Podgradina 720 mnv, od koder se skupaj podamo na goro Kamešnico oz. vrh Konj 1856 mnv. Do planinskega doma Pešino vrilo potrebujemo predvidoma uro in pol, ter nato še dobro uro do vrha za tiste, ki se odločijo za celo turo. Vrnitev v Livno, ogled frančiškanskega samostana in muzeja Gorica. Večerja ob zvokih domačega ansambla s folklornim programom. Nočitev.

 

6. dan, 24.06.2009 sreda - Livno - Titov Drvar – Ključ-Mrkonjič Grad

 

Po zajtrku sledi vožnja po Livanjskem polju do Drvarja oz. nekdanjega »Titovega Drvarja«. Najprej se skupaj odpravimo do Titove pečine, kjer se je 25.05.1944 zgodil znamenit desant »Konjski skok« ali desant na Drvar.  Ogled jame nekaj zanimivosti o bitki bomo slišali na licu mesta. Ogled še izvira reke Unac in slapov Bješčepoljane. Mimo Ključa nadaljujemo do Mrkonjič Grada, večerja in nočitev.

 

7. dan, 25.06.2009 četrtek - Banja Luka rafting Vrbas

 

Po zajtrku se bomo podali na avanturo, ki jo tudi letos ne smemo izpustit imenovano rafting. Z organizatorji se bomo najprej odpravili ob kanjonu reke Vrbas do splavišča  »Garava stjena«, kjer se bomo preoblekli in se spustili po kanjonu (predvidoma 24 km). Tri urno »dogodivščino« bomo zaključili pri domu Rafting kluba. Sledi zasluženo kosilo in  druženje z gostitelji. Popoldan vožnja v NP Kozara, nastanitev, večerja in nočitev.

 

8. dan, 26.06.2009 petek - NP Kozara

 

Po poznem zajtrku sledi najprej sprehod do spominskega kompleksa na Mrakovici, posvečenega žrtvam druge svetovne vojne, nato pa pohod po NP Kozara oz. »Zeleni lepoti Krajine«, kot ga imenujejo. Nahaja se med rekami Savo, Uno, Sano in Vrbasom. V spremstvu lokalnega vodnika bomo naredili predvidoma 5 urni pohod od spomenika do Razboja, preko Gole Planine do Previje in Vidove Vode do hotela. Osvežitev, večerja in nočitev.

 

9. dan, 27.06.2008 sobota - NP Plitvice Karlovac Celje

 

Po zajtrku zapustimo Kozaro in v smeri Prijedora in Bihača do NP Plitvice ustanovljenega leta 1949, od 1979 je pod zaščito UNESCA. Voda potoka Plitvice, ki v mogočnem slapu višine 78 tvori prekrasen Veliki slap (največji v RH), ustvarja jezero, odtoki tvorijo manjša slapišča, ki so začetek reke Korane. Zakaj Plitvice? Zaradi radovednosti, tradicije, romantike, vsekakor pa si Plitvice, ki so najbolj obiskan NP na hrvaškem zaslužijo ogled v vseh letnih časih. Po želji osvežitev v znameniti nacionalni restavraciji »Lička kuča«, ter vožnja mimo Karlovca proti Sloveniji.

 

Cena: 510 € pri minimalno 40 udeležencih

 

Cena vključuje:

-avtobusni prevoz na predvideni relaciji

-8x polpenzion v hotelih *** v 1/2 twc

-vstopnino v NP Risnjak

-vstopnino v NP Paklenica in malico v Lovski hiši Logarnica

-vstopnino v NP Kornati, križarjenje, kosilo in napitki (all inclusive)

-vstopnino v NP Krka

-vstopnina v »Titovo pečino«

-rafting na Vrbasu, izposoja opreme in vodenje, kosilo

-vstopnina v NP Kozara in vodenje

-vstopnina v NP Plitvice

-vse zunanje in notranje oglede po programu

-priprava, organizacija in vodenje.

 

Priporočamo:

Za vso skupino uredimo dodatno nezgodno zavarovanje z asistenco ELVIA v vrednosti predvidoma 8.5 €/oseba.