PLANINSKO DRUŠTVO PTT

CELJE

Celje, 22. januar 2009

 

 

               VABIMO:

 

 

Z VERTOVCEM V ROJSTNI KRAJ SLOVENSKE HIMNE

 

 

v soboto 31. januarja 2009

 

Zbirališče: TELEKOM Lava 1 ob 5,00 uri

 

Pohod je posvečen dvema pomembnima domačinoma Matiji Vrtovcu in Stanku Premrlu. Prične se ob 8,00 uri v Vrtovčevem rojstnem kraju Šmarje (Ajdovščina) in nadaljuje po brezpotjih, letos malo drugače, med vipavskimi vinogradi skozi Planino, mimo Slap-a, ter do Loža kjer bo na kmetiji Benčina „zaslužena“ degustacija. Pohod se zaključuje v Podnanosu (Šembid). Tu  bodo domačini pripravili krajšo slovesnost v čast vinske trte in Vrtovcu ter skladatelju in avtorju državne himne  Stanku Premrlu.

 

Med potjo bo marsikaj zanimivega, tako značilno za to vipavsko pokrajino. Prva pokušina dobrot bo kot dobrodošlica na šmarski kmetiji »Poljšakova brajda«, naslednja v Slapu. Ter slavnostna v Ložah na kmetiji Benčina (tu kraljuje lanska vinska kraljica, torej bomo gostje kraljičinega dvora!). Duhovni zaključek bo v podružnični cerkvi sv. Kozma in Damijana v Podbrjah z sveto mašo ob 17. uri.


Pohod ni zahteven (čiste hoje je za 5 ur), vendar oprema naj bo vremenu in terenu primerna (burja), in vsaj nekaj pohodne kondicije je nujne. Hrana je lahko iz nahrbtnika ali med potjo ob točkah z degustacijami ali v Podnanosu si privoščimo kakšen topel priboljšek.

Pohod organizira in vodi Turistično društvo Podnanos, zato smo na poti varni za slučaj, če nam degustacije zmedejo našo orientacijo in čas!

 

Prijava na telefon: 428-3001.

 

Zaradi ureditve prevoza vas prosimo, da se prijavite do četrtka 29.01.2009. Ob prijavi navedite kraj vašega vstopa.

Za kritje dela stroškov prevoza in pokušin je prispevek na udeleženca € 20 (enko kot lani!).

Za morebitna vprašanja sem na razpolago na 031/323353 (Ferdinand) ali za natančna pojasnila povprašati Šembičanko Marto!

 

 

Prijetno počutje med nami,

lep planinski pozdrav!

 

predsednik PD: Ludvik Miklavc

 

 

 

OPOZORILO!!
S prijavo udeleženec potrdi, da je pripravljen za varno sodelovanje na izletu, to pomeni, da se zaveda svoje zdravstvene, fizične in tehnične sposobnosti. Ter seveda, da ima urejeno članarino PZS. Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodja izleta, sicer hodi na lastno odgovornost!!!